Καλησπέρα,
Σκέφτηκα να σου πω τη γνώμη μου, μια κι έχω πολλές γάτες.
Συνήθως τα γατάκι είναι και "άτακτα" και "υπερκινητικά", επειδή έτσι είναι το φυσιολογικό τους. Δεν το έχω δει βέβαια, αλλά σε αυτή την ηλικία και μέχρι 1-2 ετών έχουν ανάγκη να εκτονώνουν την ενέργειά τους. Φυσικά, θα ηρεμήσει λιγάκι μετά τη στείρωση που γίνεται στους 6-7 μήνες συνήθως. Μπορώ να σου προτείνω 2 λύσεις:
1. να παίζετε όσο περισσότερη ώρα μπορείτε μαζί για να ηρεμεί κάπως,
2. να υιοθετήσεις ένα δεύτερο μικρό γατάκι για να παίζουν παρέα όλη μέρα και να είναι πιο ισορροπημένα μεταξύ τους.
Το παιχνίδι και η αταξία είναι μέρος της συμπεριφοράς τους και τρόπος για να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους όσο είναι μικρά.
Αν βλέπεις ότι η κατάσταση σε δυσκολεύει όταν λείπεις, μπορείς να το αφήνεις σε ένα δωμάτιο μόνο για τις ώρες απουσίας σου μαζί με φαγητό, νερό και το καλαθάκι του. Έτσι δεν θα ανακατώνει όλο το σπίτι. Δεν το συνιστώ όμως.
Προσωπικά, είμαι υπέρ των 2 γατιών στο σπίτι, επειδή αυτό κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη, ακόμα και σε περιόδους απουσίας για διακοπές. Η επιβάρυνση με ένα δεύτερο γατάκι για παρέα κι εκτόνωση δεν είναι τόσο μεγάλη.
Φυσικά, εσύ γνωρίζεις καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο και στη ζωή σας.
Φιλικά,
Αθηνά